Oljčno olje - O oljčnem olju - zdravo in kakovostno grško olivno, ekstra deviško

OLJČNO OLJE JE PLOD OLJKE

Zakaj je med olji najbolj čislano ravno oljčno olje?
Je edino, ki ga lahko uživamo takšnega kot ga je dala narava – brez dodatne obdelave, rafiniranja in čiščenja, brez vseh aditivov.

Glede na pridobivanje in vrsto oliv seveda obstaja več vrst in kakovosti oljčnega olja. Najboljše je Ekstra deviško olje prvega hladnega stiskanja. Odlikuje se z izjemno nizkim odstotkom prostih maščobnih kislin do največ 1%. Olje ELAION ekstra deviško jih ima komaj do 0,4% in je zato vrhunsko. Poleg visoke vsebnosti biofenolov, so zelo pomembne sestavine oljčnega olja v maščobah topne oblike vitaminov A, D, E in K. Biofenoli so izjemno pomembni, ker preprečujejo oksidacijske procese tako v olju, kot tudi v človeškem organizmu. Je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov, preprečuje bolezni srca in ožilja, nastajanje rakastih tvorb, ščiti jetra, ugodno deluje na celoten organizem in zavira staranje.

Bodite pozorni!
Oljčnemu olju svetloba in zrak škodujeta. Zato je kvalitetno oljčno olje vedno pakirano v temnih steklenicah ali pločevinkah, vsebino pa porabimo čim preje, oziroma iz večje embalaže pretočimo v manjšo.
Hladno stiskano oljčno olje je polne, zlato rumene barve. Olje pozeleni šele ob toplotni obdelavi, nekateri proizvajalci pa mu “zaradi bolj olivne barve” dodajajo klorofil.

Oljčno olje tudi po večurni uporabi pri 200ºC ne spremeni svojih lastnosti. Zato ga zelo priporočamo tudi za cvrtje.

Izdelava spletnih strani - 1A INTERNET